Sven Signe Den Hartogh

Sven Signe Den Hartogh.. de naam alleen klinkt al artistiek. Deze jonge artiest is het gezicht achter The Stranded Sailors, won de publieksprijs bij een fotowedstrijd van het NRC met een prachtige, maar diep ontroerende foto, schildert, fotografeert en is poëet. Naast dit imposante lijstje is laatst ‘The Wayfaring Strangers” online gegaan. Een blog samen met zijn vriendin Nina. Een zin die vaak bij Sven terugkomt is er één om van leren: “Creating out of the endless need for self-expression”. Sven, ook wel bekend als Howl Grey, is een inspirerende kunstenaar waar ik alleen maar goede woorden voor heb.

Ik sprak met Howl Grey over van alles en nog wat. Lees je mee?

Wat zijn je passies?

Creëren en liefhebben.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik uit van alles. Van (teken)films en muziek tot natuur. Vooral die drie denk ik. Inspiratie is zo waardevol en iets wat iedereen zou moeten opzoeken en omhelzen. Het maakt niet uit of je nou wel of niet geïnteresseerd bent in creatie of dat je er mee bezig bent. Van inspiratie leer je en laat je zien dat alles mogelijk is.

Hoe omschrijf je jouw kunst?
Pfff, goede vraag! Van psychedelisch tot oprecht en puur.

Wat is kunst volgens jou?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         De verwezenlijking van gedachtes en gevoelens, dat kan eigenlijk van alles zijn, van woorden tot dans tot een beeld… bewegend of stilstaand. Leven opzich is al vrij kunstzinnig.

Wat houdt je nieuwe blog met Nina in?

Het is een platform waarin we ons zelf kunnen laten zien, ons leven samen en onze interesses naar buiten brengen. We portretteren ons dagelijks leven feitelijk.

Wat is je lievelingswerk tot nu toe?

Ik weet niet of ik dat heb. Eerlijk gezegd ben ik best wel trots op het meeste van mijn werk. Omdat elk werk ook weer totaal anders is heb ik niet echt één favoriet.

Welke bestemming is een pure inspiratiebron voor je?

Natuur in general. Uitgestrekte plekken zoals bossen en heides zijn plekken dicht bij huis waar ik graag kom. Maar ik vond Dinan (Frankrijk) ook echt intens geweldig.

Wat heb je altijd op zak?

Telefoon en leren accesoires van mijn vader’s merk: Duke and Sons Leather. Zoals visite-kaartjes houder, keychain en portemonnee.

Sven Signe Den Hartogh

Fotografie: Marko Rijnsburger & Juliane Falk