SPOILED – Klein, maar krachtig menswear label

Het Amsterdamse menswear label SPOILED lanceerde recentelijk bij The Pelican Studio in de Raadhuisstraat hun eerste collectie. Deze kleine, maar erg stijlvolle collectie bestaat uit een basic T-shirt met de perfecte fit (beschikbaar in drie kleuren), een sweater met SPOILED op de borst (ook in drie kleuren), een tailored sweatpants en een bomber jack met het logo op de rug. Vooral die laatste kan wel eens het perfecte tussenjack zijn voor de lente, of voor de lange zomerse avonden die hopelijk snel komen.

De oprichters van het merk, Thom van Erg en Lars Tibben, delen dezelfde gedrevenheid en enthousiasme voor mode en hebben dit weten te vertalen naar hun eigen merk. Inspiratie haalden zij uit hun vele bezoekjes aan grote modesteden. Door hun jarenlange ervaring binnen de modewereld werden zij zich bewust van de behoefte aan kwalitatief hoogwaardige kleding, de waardering voor verfijnde stoffen en krachtige statements. Daarom wordt het merk ontworpen in Oslo en bedacht in Amsterdam. Twee steden die staan voor de liefde van simpel maar vooruitstrevend designs. Het proces leidde Thom en Lars uiteindelijk naar hetzelfde doel: het in hartje Amsterdam gevestigde SPOILED.

Spoiled Amsterdam
Sweater grey of black | €99,95

Concept Store

Misschien dacht je bij het lezen van de titel: hé, waar ken ik die naam toch van? Want het gebruik van de naam SPOILED is geen toevallige keuze geweest. Het Amsterdamse label stond voorheen namelijk bekend als één van de eerste concept stores van Amsterdam. De winkel op de Wolvenstraat in de Negen straatjes verkocht toen nog merken zoals Tiger of Sweden en Nike White Label. Met een doorstart als minimalistisch, maar kwalitatief hoogwaardig menswear label hoopt SPOILED voor herkenning te zorgen onder de loyale achterban.

Benieuwd naar alle items? Check ze online of in geselecteerde winkels.