SKAGEN Connected Hybrid smartwatch

Als je aan een smartwatch denkt, denk je waarschijnlijk aan een horloge met een (touchscreen) display. De eerste smartwatch waar ik dacht, en ongetwijfeld ook de bekendste, is de Apple Watch. Maar het nadeel aan die smartwatch is dat hij ook daadwerkelijk lijkt op een smartwatch. En dat is nou net waar ik niet zo’n voorstander van ben. Na een korte zoektocht kwam ik uit bij dit juweeltje: de Skagen Hybride. Een smartwatch die qua uiterlijk helemaal niks wegheeft van een smartwatch.

Skagen Horloges

De Skagen connected hybrid watch is een smartwatch van het Deense merk Skagen. Met de quote ‘Simple design for a better life’ brengt Skagen verschillende horloges op de markt sinds 1989. Het merk haalt zijn inspiratie uit de prachtige Deense kustlijnen, waar ook de naam zijn herkomst vond. Het dorpje Skagen is het meest noordelijke puntje van het land. Hun missie is om Deens design met de hedendaagse innovatie te combineren. Daar is onder andere de Skagen Connected Hybride uit voortgekomen.

 

Functies

De Skagen Connected komt samen met een app die je kan downloaden voor zowel Android als Apple. Eigenlijk alle instellingen voor je smartwatch gaan via deze app. De eerste keer moet je het horloge koppelen aan de app (via Bluetooth) en daarna kan je verschillende functies instellen. Enkele functies die standaard al ingesteld zijn, en die ik erg handig vind: het horloge past automatisch de tijd aan die mijn iPhone aangeeft. Dus stel ik zou nu naar Engeland vliegen, dan past de Skagen zichzelf direct aan. Een andere mooie optie is om op het bovenste van de drie knopjes te drukken. De twee grote wijzers zullen nu de datum van vandaag tonen.

 

Screenshot van de app

Skagen App

 

Hierboven zie je een screenshot van de app. Je ziet de drie knoppen en welke functie deze (op dit moment) hebben. De bovenste twee zijn vergrendeld en kunnen ook niet veranderd worden, maar de onderste kan je instellen zoals je zelf wil. Ik heb ervoor gekozen om een foto te maken met mijn iPhone wanneer ik dit knopje indruk. Een grappige functie, maar in de praktijk laat ik het vaker zien om ermee te pronken, dan dat ik de functie effectief gebruik.

Slaapgegevens en stappenteller

In de app kan je instellen hoeveel stappen je per dag wil zetten. Ik dacht even fanatiek van start te gaan met 10.000 stappen, maar na twee dagen werd ik daar gewoon bijna depressief van. Het lukt gewoon bijna niet om met een kantoorbaan aan zoveel stappen per dag te komen. Ik heb de app nu ingesteld op 7000 en dit gaat prima. Op je horloge zie je de kleine wijzer meebewegen van 0 tot 100. Zo kan je goed in de gaten houden of je op schema ligt.

Als je het horloge ’s nachts om je pols laat, dan meet hij je slaapritme. Deze gegevens komen allemaal te staan in een maandoverzicht en zijn makkelijk af te lezen. Hieronder zie je mijn gegevens van zondag 26 maart j.l. Zoals je ziet sliep ik hier vrij lang (zeker voor mijn doen), en sliep ik ongeveer dezelfde tijd licht als echt in diepe slaap (rustgevend).

Skagen connected

 

Notificaties

Je kan de Skagen zo instellen dat je bij elke WhatsApp berichtje een notificatie krijgt. Dit doet de smartwatch doormiddel van een tril. Deze tril kan je instellen in sterkte, al vind ik de sterkste tril volgens Skagen niet extreem sterk.

Je kan zes mensen toewijzen via de app zodat het horloge gaat trillen wanneer zij een bericht sturen of je bellen. Het kleine wijzertje zal dan ook naar een vooraf ingestelde positie veranderen, zodat je kan aflezen wie je belt of een bericht stuurt. Ik vind dit persoonlijk erg handig, omdat mijn telefoon altijd op stil staat.

Conclusie?

Een erg fijne smartwatch, zonder het uiterlijk van een smartwatch. De horlogebandjes zijn via een pinnetje binnen twee seconden vervangen, zodat je spelen met verschillende stylen. Het horloge vind ik vrij licht voor een smartwatch en de batterij gaat tot wel zes maanden mee. Dit is in vergelijking met een andere smartwatch ontzettend lang. Het enige nadeel wat ik vind, is dat de kast dikker is dan menig ander horloge, maar daar voel en zie je niks van.

De hele collectie hybride horloges van Skagen is te zien op hun website.