Een Simba matras is de perfecte slaappartner

Simba Matras

Een aantal weken geleden heb ik mijn 140×200 bed ingeruild voor een boxspring van 160×200 met een Simba matras. Alle vooroordelen over het uitzoeken van een goed matras (veel te veel gedoe), en wat een moeite het is om dat matras naar boven te tillen om  ‘m vervolgens uit te pakken heb ik gelijk met de doos bij het grofvuil gezet. Ik vond het oprecht een fijne ervaring. De bestelling ging soepel, want Simba heeft, behalve verschillende maten, geen keus tussen type matrassen. Waarom niet? Omdat een Simba matras letterlijk voor elk type slaper is door de verfijnde technologie.

Het begon op een gewone vrijdagochtend. Het gekookte eitje spoelde ik weg met een cappuccino. Dan zet ik zo graag een stevige bak pleur in een Chemex, en schenk daar als toetje een dikke schuimlaag op. Het is in het raamkozijn waar ik de bezorgers altijd aan zie komen. En nog voor ik het wist stond het pakket van 40kg op twee hoog voor de deur. Service tot aan de deur.

Op onderstaande foto zie je de doos en het matras. Hoewel het een groot pakket is, had ik oprecht nog nooit zo’n groot matras, zo klein gezien. Ik moest twee keer het label lezen of het wel echt om de bestelde maat ging..

Simba matras

Om vervolgens het Simba matras uit het plastic te halen heeft Simba een handig tooltje meegeleverd. Met het scherpe mesje snijd je zo door het dikke plastic heen, en dan begint het matras zichzelf al op te blazen. Het is  vooral handig om dit proces in de slaapkamer, of in de buurt van het bed te doen. Dat scheelt uiteindelijk weer sjouwen.

Waar je normaliter uren (en soms wel dagen) moet wachten voordat alle veringen in het matras in de juiste richting staan, kan je maximaal 6 uur na het verwijderen van het plastic al genieten van je nieuwe slaappartner.

Wij slapen er nu dus al een aantal weken op, en wij hebben geen moment spijt gehad van deze keuze. Ik moet zeggen dat ik wel vind dat het bed wat warmer is dan de vorige, maar qua lichaamsvorming en zacht- hardheid kwaliteit is een Simba matras vele malen beter.  Absoluut een aanrader om een Simba matras eens 100 nachten uit te proberen!