Worden sandalen de nieuwste trend van deze zomer?

Early adapters dragen ze tijdens het reizen al wat langer, het grote publiek moet er nog aan wennen: sandalen. Waar ik ooit onder de grote groep mensen hoorde die sandalen écht niet vind kunnen, is mijn mening sinds enkele maanden volledig bijgedraaid.  En waar de titel van dit artikel nog in de vragende vorm gesteld wordt, weet ik twee regels verder eigenlijk het antwoord al: ja!

Maar waarom is/was dit altijd het ergste wat een man kon dragen? Ik denk om het feit dat de grootste ‘nerds’ sandalen droegen met witte sokken. Of omdat je ouders ze bij je aantrokken omdat ze lekker praktisch waren. Nou, voor je zelfvertrouwen waren ze vroeger allerminst praktisch. Als je aan de gemiddelde vrouw vraagt wat een man echt niet kon dragen, was het antwoord hoogstwaarschijnlijk sandalen met witte sokken. Maar na een lange periode van schaamte moet daar maar eens verandering in komen. We laten de witte sokken voor het gemak even achterwege, en dragen ze voortaan zonder. Want sandalen zonder sokken kunnen weleens de nieuwste trend voor deze zomer worden. Sokken weg en ineens heb je een compleet andere look: stoer, mannelijk en uiterst comfortabel (uhh praktisch).

Teva sandalen

Voor de perfecte sandalen komt het toffe merk Teva om de hoek kijken. Zij brengen voor dit seizoen ‘The Original Universal Premier’ op de markt. Een mix tussen de eigentijdse klassiekers, gecombineerd met moderne technologie uit de schoenenindustrie. The Premier is een volgende evolutie onder de sportsandalen met een vernieuwde Float Lite zool. Naast het heerlijke draagcomfort, wegen de stappers ook helemaal niks. Dat maakt ze ideaal om in je backpack te proppen. Het leuke aan Teva’s vind ik dat het niet uitmaakt of je een stads- of buitenmens bent. Onder een zwarte skinny jeans vind ik ze heel stoer voor in de stad, terwijl ze gecombineerd met een groene cargo perfect zijn voor een buitenvakantie.  Omdat ze ook nog eens in verschillende kleuren te koop zijn, hoef je geen concessies te doen aan je eigen stijl.

De beelden bij dit artikel vind ik een goede samenvatting voor al het bovenstaande: stoer, praktisch, mannelijk. Nu moet je alleen nog even checken welke Teva’s bij jou passen.