Rolex viert 50e verjaardag van model Sea Dweller

Eindigen met een Rolex om je pols.. Dan heb je het volgens veel mensen toch echt gemaakt in het leven. Waar het een droom is van vele, blijft het uiteindelijk maar een selecte groep die het zal lukken. Liefhebber en uitverkorene of één van deze twee: lezen over een nieuw model (en dan duizelen van het prijskaartje) blijft een leuke bezigheid.

Sea Dweller geschiedenis

In het begin van de jaren zestig nam de vraag naar duikers die op grote diepte konden werken enorm toe. De aantrekkende economie liet het toe om geld te investeren in grote projecten, waar het verbeteren van bestaande bouw op grote diepte er één van was. Rolex speelde in op deze ontwikkeling en bracht in 1967 een variant uit die tot wel 610 meter diepte kon. Met het Rolex referentienummer ‘1665’ is dit een absolute klassieker.

Nu, 50 jaar later, is de diepte van toen een vijvertje voor de nieuwe Sea Dweller. Want met een maximale diepte van 1219.2 meter is Rolex wel degelijk meegegaan met de tijd. Naast deze absurde onderwater kwalificaties, krijgt de Sea Dweller een Chromalight index, zijn bekende rode logo en een hermetisch afgesloten geribbelde achterkant.

 

Het enige is dat je van het prijskaartje alleen al diepte angst krijgt.. |  $11,350,