Op de koffie | Jeff Hamers

Jeff Hamers

Tot zijn vijftiende dacht hij nog dat hij het autoschadeherstelbedrijf van zijn vader zou overnemen, maar zijn brutaliteit en interesse in de modebranche maakten hem uiteindelijk tot sales manager van Tigha. Wat deed hem besluiten om een andere richting op te gaan en wie is Jeff als persoon? 

Introduceer jezelf eens, Jeff.

Ik ben Jeff Hamers, 30 jaar oud en ik woon in Amsterdam oud-west. Naast mijn werk en veel sporten, reis ik graag waar mogelijk. Het liefst start ik mijn dag met een boks of kickboks workout gevolgd door wat krachttraining. Daarnaast loop ik zo af en toe een rondje door het Vondelpark. Wat betreft reizen probeer ik er elke maand wel even tussen uit te gaan. Van weekendjes weg naar toffe steden zoals Berlijn, Londen en Barcelona. En van wintersporten in Frankrijk tot echte grote reizen als Vietnam en Zuid-Afrika.

Wat is je affiniteit met mode?

Deze is mij zeker niet met de paplepel ingegoten! Mijn vader heeft een autoschadeherstelbedrijf en ik dacht eigenlijk tot mijn 15de dat ik de zaak zou gaan overnemen. Door mijn eerste baantje in de mode (bij Score Amersfoort) veranderde ik redelijk snel van gedachte. Achteraf bleek mijn keuze de juiste, tot mijn 15de had ik niet door dat ik vooral geïnteresseerd was in mooie auto’s en dat ik met mijn beide linkerhanden niet het eindresultaat kon behalen waar de klanten tevreden mee zouden zijn.

En dan word je sales manager bij Tigha, hoe flik je dat?

Ik ben in een zwart gat gesprongen en kwam op m’n pootjes terecht! Na mijn bijbaantje bij Score in Amersfoort wilde ik “echt” aan de slag in de mode. Ik kwam in contact met Bob Rijnders (eigenaar Best Of Brands Hoogland), en Bob bleek wel wat te zien in de brutale ventje van 17. Ik ging aan de slag in de winkel en werd binnen 2 jaar verantwoordelijk als store manager en ging mij vervolgens bemoeien met de inkoop. Na een aantal jaar als inkoper en store manager gewerkt te hebben wilde ik verder het land in en koos voor een mooie uitdaging als account manager bij G-Star Raw. Bij G-Star heb ik verschikkelijk veel geleerd over het corperate bouwen en behouden van een merk. Ik werd na 4 jaar gebeld door Asem Chaudhary (eigenaar Tigha), Asem vertelde mij dat hij door het grote succes in Duitsland op zoek was naar iemand die hem kon helpen het merk internationaal te bouwen. De plannen van Asem en de collectie van Tigha trokken mij uiteindelijk over de streep om dit avontuur aan te gaan. En daar heb heb ik overigens absoluut geen spijt van!

Wat trok je zo erg aan in G-star?

De corparate identity tot in den top! Het is een heerlijk bedrijf om voor te werken.

Wat is je favoriete artikel van Tigha dit seizoen?

There is only one all-time favorite! Perfecto jacket (Cooper black)

Waar wil je heen met Tigha in Nederland?

2 jaar geleden ben ik begonnen om het merk in Nederland van scratch af aan op te bouwen, ik ben tevreden met waar we nu staan maar ben zeker nog lang niet klaar. Het introduceren van een merk met een totaal beeld in een nieuwe markt is super interessant. Voor mij is het belangrijk dat we worden gezien als tof ‘totaal’ merk i.p.v. als een korte trend. Er wordt momenteel verschrikkelijk veel en snel geïntroduceerd en als je niet uitkijkt ben je ook zo weer weg. Daarom heb ik gekozen voor een kalme strategie, we bouwen het merk rustig op met de juiste partners en ambassadeurs om de consument kennis te laten maken met wie wij zijn. De collecties die we bieden zijn zo onwijs breed dat het stom zou zijn ons te focussen op één bepaald artikel. Uiteindelijk wil ik tot de gevestigde orde horen in ons segment en zichtbaar zijn met eigen retail, multibrand, online en verschillende (social) media platvormen.

Tigha kent veel zwart, is dat ook jouw kleur?

Wear black or stay Naked! ;)… Ik moet zeggen dat inderdaad, ik denk 90% van mijn kast uit zwart bestaat. Dit heeft uiteraard met Tigha te maken, maar ik moet wel zeggen dat wij inderdaad graag communiceren met het zwarte beeld. De mensen die onze collecties echt kennen weten dat we vooral graag zwart willen uitstralen maar daarnaast genoeg keuze hebben in andere kleuren. Wat ik zelf fijn vind aan zwart is dat het samen met navy blue de tijdloze kleuren zijn.

Wat zijn buiten Tigha toffe merken die je aanraadt?

Het is onwijs fijn om voor een merk te werken waar je jezelf onwijs goed kan identificeren. Voor mij is het daardoor gelukkig nooit lastig om een set uit de kast, of de showroom te trekken. Daarnaast koop ik graag schoenen van het merk The Last Conspiracy.

Wat is een absolute modemisser?

Het fijne aan het wonen in een grote stad vind ik juist dat mensen niet direct worden beoordeeld op het uiterlijk en kleding. In Amsterdam (en nog meer als steden zoals New York en Londen) kan iedereen over het algemeen over straat zoals je je op dat moment voelt. Juist dan straal je zelfvertrouwen uit wat ervoor zorgt dat het totaalplaatje klopt. Maar als ik echt een mode misser moet noemen wil ik je adviseren je Crocs thuis te laten.

Wat is je hotspot in Amsterdam?

Mijn hotspots in Amsterdam wisselen erg snel. De stad is altijd in beweging en er komen elke dag wel nieuwe plekken bij, wat Amsterdam erg tof maakt om te wonen. Omdat ik in mijn vrije tijd veel sport is de gym (Vondelgym) voor mij een belangrijke spot. Daarnaast ga ik graag lunchen bij Mook (nieuwerwetse pannekoeken in west) en dineren bij Salmuera op de Rozengracht. Uiteraard baalde ik flink dat club Trouw dicht ging, maar De School is een goed alternatief. Maar nu met de zomer voor de deur hang ik het liefst het hele weekend op 1 van de vele Amsterdamse festivals.

Heb je een magazine die je volgt?

Instagram! Voor mij is er geen beter “magazine” dat mij laat zien wat ik zelf wil zien.

Ben je zelf eigenlijk actief op social media?

Ik vind het erg knap dat er op social media zoveel verschillende influencers actief zijn. Ik heb die stap volledig gemist. Ik zit zelf graag op Instagram omdat het mij mooie foto’s met weinig tekst laat zien.  Mijn eigen account is, met ik geloof 400 volgers, vooral populair onder mijn eigen vriendengroep. Daarnaast heb ik Facebook waar ik overigens weinig mee doe.

Dan, omdat het tenslotte zondag is, hoe doorloop jij deze dag het liefste?

Mijn ideale zondag kan het ontdekken van een nieuwe, voor mij onbekende plek zijn, zoals bijvoorbeeld een toffe stad. Maar zondag kan ook ideaal zijn als ik s’ochtends thuis wakker wordt met een kleine kater, uitgebreid ontbijt met mijn vriendin in de tuin om vervolgens de kater eruit te zweten in de gym. Na het douche lekker lunchen op een zonnig terras om te eindigen met wat vrienden en een paar flessen wijn in een park. Daarna besluiten we om gewoon thuis met z’n alle te koken wat eindigt in een klein huis feestje. Best ideaal toch? Of wacht…. Ik had ook nog wel naar een festival gewild. 😉

 

Tigha kan je hier volgen op Instagram