Casual of business? Vans kunnen altijd

Old-skool-vans-amsterdam

Sommige schoenmerken kunnen naar mijn mening simpelweg overal bij. En een specifieker merk daarin is Vans. Ik woonde nog maar net in een studentenkamer in Amsterdam toen die deur voor mij open ging. Elke ochtend rond een uur of acht wandelde er een stijlvolle gozer voorbij. Altijd gekleed in een goede jeans of chino, overhemd, colbert én deze Vans. Het was de eerste keer dat ik casual business ontzettend tof vond.

Sindsdien is deze vorm van kleden niet alleen mijn stijl, maar zowat de bekendste kledingstijl op straat. Het is heel gebruikelijk om een overhemd met pullover te dragen en met een paar sneakers. In het weekend verruil je het overhemd voor een shirt, rol je de onderkant van je jeans op en zie daar; een compleet andere look met dezelfde Vans.

Mijn Vans voor deze zomer zijn zonder twijfel deze zwarte Vans MN Chapman. Ze zijn stoer, lopen erg fijn en zijn makkelijk te combineren. De combinatie suede en canvas vind ik best wel tof, en het is net een andere twist dan de old school Vans.

Bas van Tilborg - Vans