MOXHI is een ambachtelijk design met een duurzame twist

Het Amsterdamse tassenmerk MOXHI brengt de kunst van het handgemaakte ambachtsproces weer terug naar eigen bodem. Wat drijft het team om duurzame tassen in de markt te zetten?

Wat is MOXHI?

MOXHI is een ambachtelijk design merk die duurzame tassen verkoopt. De tassen die MOXHI verkoopt worden door onze ambachtslieden in Buenos Aires gemaakt. De tassen die gemaakt worden bestaan voornamelijk uit eco-leer. Wij zijn gevestigd in een leuk pand in Amsterdam.

Waar komen de tassen oorspronkelijk vandaan?

Alle MOXHI tassen worden vervaardigd door ons Argentijnse ambachtsteam, geleid door Leonardo. In zijn workshop wordt de ontwerpen uitgewerkt, de materialen gesneden en behandeld en uiteindelijk samengevoegd tot de MOXHIs. Het leer wordt gelooid door een van oorsprong Italiaanse familie, in de omgeving van Buenos Aires. Het is voor ons belangrijk dat het leer wordt gelooid zonder het gebruik van chemicaliën.

Wat onderscheidt MOXHI van andere tassenmerken?

Het handgemaakte ambachtsproces maakt MOXHI uniek. Elk detail wordt met het oog beoordeeld. Je ziet de jaren van ervaring terug in elke tas. Onze ambachtslieden kunnen in hun workshop in rust werken aan hun tassen en bepalen zelf hun loon; we werken helemaal fair trade.

Waar staat MOXHI voor?

MOXHI is een ambachtelijk design merk dat staat voor eerlijke handel en duurzame waarden. Het is een social enterprise gebaseerd op wederzijds respect, want het merk is net zozeer van onze ambachtslieden in Argentinië als het bedrijf in Amsterdam.

En hoe willen jullie MOXHI in de Nederlandse markt zetten?

Op dit moment focussen wij ons vooral op social media. Door middel Facebook, Instagram en Pinterest proberen we meer bereik op te bouwen zodat meer mensen onze website bezoeken. De meeste tassen worden verkocht via de webshop. Naast social media is Google ook een erg belangrijk kanaal. We werken er ook hard aan om goed vindbaar te zijn wanneer er naar duurzame tassen wordt gezocht op google. Maar het belangrijkste is dat we kwalitatieve duurzame producten aanbieden die ook nog eens modieus zijn! Op deze wijze zullen mensen er vanzelf over gaan praten en komt er vraag naar.

Al veel positieve reacties gehad?

Zeker, we hebben voor iedereen wel een type tas! We maken voornamelijk unisex tassen, waaronder veel rugzakken.

Welke MOXHI tas verkoopt het beste? En waarom is dat zo denk je?

De Aventurero verkoopt het beste. Ik denk doordat het zowel voor mannen als vrouwen een hippe tas is.

Dan nu de cliche vraag: waar staat het merk over vijf jaar?

Over vijf jaar is er in elke hoofdstad in Europa één winkel die onze tassen verkoopt. Daarbij is de populariteit van MOXHI ook toegenomen. Het is ook de bedoeling wanneer iemand een tas koopt dat hij of zij het verhaal achter de tas kent en doorvertelt.

Wat is jouw favoriete tas?

Ik ben verliefd op de Viajero Classic, dat is de tas waarmee MOXHI begon. Het ontwerp waarin het lichte leer en het grijze katoen worden gecombineerd is klassiek en tijdloos. Maar de emotionele waarde speelt ook vast een rol hoor!

Moxhi classic Moxhi VIAJERO CLASSIC

Wat voor soort tas zou je ooit nog willen ontwerpen?

We hebben veel vragen gekregen over luiertassen, geloof het of niet! Dus wellicht dat die ooit aan de collectie wordt toegevoegd.

Moxhi is hier te volgen via Instagram.

moxhi.com