De eerste twee nachten in het zonnige zuiden

Afgelopen woensdagochtend om 09:30 uur was het zo ver: vakantie. De extra wachttijd waar zo voor gewaarschuwd werd, had ik netjes ingecalculeerd. Loos alarm, bleek al na aankomst op Schiphol. Dus daar zit je dan, bijna drie uur voordat the big bird richting Barcelona vertrekt. Gelukkig was er een lege kruk bij mijn vaste stekkie achter de douane. Het hoekje B-C pier is een gezellige T-splitsing op de luchthaven. Zeker een aanrader om lekker anoniem in een drukke menigte te zijn. Ik bestelde een cappuccino met een extra shot en keek nog een stuk van de Vuelta via de tv app van Online.nl.

Het eerste waar ik tegenaan liep was de warme muur toen ik het vliegveld van Barcelona verliet. Zomerse dagen zijn in Nederland namelijk zeldzaam geworden (hoewel het de laatste dagen volgens mij vrij goed was?). Het was rond de 33 graden, met een zacht briesje vanuit het oosten. Precies het weer waarvoor ik gekomen was uiteraard. Ik nam de bus voor een paar euro de stad in, en daarna nog drie haltes met de metro richting mijn hotel. Ik had een vrij nieuw, minimalistisch hotel, op steenworp afstand van de universiteit geboekt. De kamer van 12m2 is wat aan de kleine kant, maar veel heb ik ook niet nodig.

sunset-in-barcelona

Met mijn Canon 5D ii, genoeg geheugenkaartjes en wat geld voor eten en drinken kan ik het prima uithouden. Zo is het in Barcelona wederom niet anders. De eerste avond ben ik wat tapas gaan eten op de Carrer del Parlament in de leuke wijk Poble Sec. Oude, drukke straatjes met verschillende tentjes en veel lokale mensen. De kinderen spelen gezellig op straat, terwijl de ouders een flesje Estrella nuttigen. Hoewel ik daar nog wel even had willen blijven, merkte ik dat ik wat moe begon te worden. Teruggaan naar het hotel en nog wat chillen op bed leek mij een beter plan. Je kunt in heel Nederland tv kijken via de Online.nl app, maar het is helaas niet mogelijk om ermee in het buitenland tv te kijken. Je hoeft gelukkig niets te missen, want je kunt je favoriete programma’s gewoon opnemen. Heb je gelijk wat om naar uit te kijken als je weer naar huis moet! Via de tv gids van de app heb ik dus ingesteld dat ‘ie de doc Zero Days opneemt voor als ik terug ben op Nederlandse bodem. Handige functie van Online.nl!

Donderdag heb ik letterlijk niets anders gedaan dan gewandeld, foto’s gemaakt en terrasjes gepakt. ’S ochtends begon ik met een wandeling naar Montjuïc. Een leuk uitstapje waarvandaan je een mooi uitzicht over de stad hebt. Ik ben express lekker vroeg gegaan (08:30uur) omdat je jezelf dan niet zo’n weg hoeft te banen door de selfiestokken. Let wel, het is een flink stuk lopen, dus een bus (zeker op een warmer tijdstip) is wel aan te raden. In de middag vond ik het te warm om veel te bewegen, dus is het goed om richting het oude centrum te gaan. Hier loop je maximaal 50 meter van terras naar terras. Slecht leven hè? Het ‘gouden uurtje’ begint eind augustus rond 19:30 uur. Voor de fotografen onder ons hét moment om de camera is even aan de tand te voelen. Het drukke strand is een prachtige locatie om te fotograferen. In combinatie met het weer, de gezelligheid en het mooie licht voelt het echt als vakantie…. Onderstaande foto’s zijn van die avond. Benieuwd wat jullie er van vinden!

Sunset Barcelona