Alles in één met de Philips OneBlade

Tijdens mijn diensttijd vond ik het al heerlijk, onderweg zijn. De bestemming is uiteindelijk het doel, maar de reis en voorbereidingen vooraf ben ik ook steeds meer gaan waarderen. Onder een gedegen voorbereiding hoort zeker het inpakken van je bagage. Daar kan ik soms nog wel eens iets te lang over doen. Welke outfit voor welk moment? En, alleen een scheermes of toch ook maar de trimmer meenemen? Vaak nam ik ze beide mee, maar dan sleep ik dus ook met twee opladers.

Kort geleden zag ik de nieuwe Philips One Blade voorbij komen. De naam van het apparaat zegt het al een beetje: één mes voor alles. Daar wilde ik wel meer over weten. De OneBlade is met een prijs van €54,99 echt een spotgoedkoop apparaat op de markt. Hoewel iets in mij zei dat dit een iets te mooie deal was besloot ik toch maar op Philips te vertrouwen. De verpakking is vrij simpel, maar vertelt je wel precies wat je moet weten. En zo zit het apparaat ook in elkaar: lekker simpel, zonder al te veel poespas.

Philips OneBlade

Philips OneBlade in gebruik

Na een paar uur opladen was de Philips OneBlade gereed voor gebruik. Vaak scheer ik het gedeelte bij de adamsappel, omdat je anders zo’n onverzorgde look krijgt. Je zet het mesje recht op je gezicht en maakt lange halen tegen de haarrichting in. Het voelde ontzettend fijn; zonder trekken of extra duwen sneed het mes dwars door alle haren heen. Voor het trimmen van de rest van mijn baard moest ik even het extra bijgeleverde trimkopje erop zetten. Met één klik zit deze vast, en met het tandwieltje kan je de lengte aanpassen. Het trimmen met de Philips OneBlade ging met dezelfde souplesse als het scheren. Binnen 4 minuten zag mijn baard er weer compleet verzorgd uit.

Ik koos er de tweede keer voor om te scheren met scheerschuim en onder de douche. In de bijgeleverde boekjes las ik dat hij dat beide aan moet kunnen. Hoewel nattigheid en elektriciteit in mijn hoofd nog niet echt samengaan, beviel het erg goed. Vanaf nu scheer- en trim ik mijzelf altijd onder een straal van 38 graden plus.

Philips OneBlade Bol.com

Conlusie Philips OneBlade

Een klein, krachtig en betaalbaar product. Ik heb het apparaat nu drie weken en heb ‘m pas één keer op moeten laden. De batterijduur is ongeveer goed voor 45 minuten vol gebruik. Met een gemiddelde scheerbuurt van 4 minuten doe ik er dus ontzettend lang mee. Ter voorbereiding voor een reis stop ik ‘m even in de oplader, en dat scheelt mij dus slepen met het snoer! Ik bestelde het apparaat online, en daar kan je ook lezen wat andere gebruikers vinden.